Skip to main content

FIFI - Filmmakers and Filmeducators

NYHED

FILMEFTERSKOLEN INVITERER TIL KONFERENCE I EBELTOFT

Er du filmunderviser eller filmskaber? Og har du lyst til at møde kolleger, der ligesom dig underviser unge i praktisk filmproduktion?

Konferencen ”Filmmakers and Filmeducators” er for undervisere, der har unge som målgruppe dvs. lærere fra skoler, kulturskoler, efterskoler, højskoler, ungdomsuddannelser, talentskoler og frie miljøer, hvor man lærer at lave film.

Dagene byder på faglige oplæg om filmdidaktik, workshops, debat og netværksarbejde i skønne rammer med udsigt over Ebeltoft.

Program

Torsdag

9:00 Ankomst og registrering. Kaffe

10:00 KICK-OFF. Velkomst og introduktion til konferencen

10:30 PANELDEBAT: Hvor finder man kollegerne? 

Præsentation af de danske og nordiske netværk, hvor man som filmunderviser kan finde inspiration, materialer, nye samarbejdspartnere og projekter.

11.30  OPLÆG ved Louise Leth, instruktøren bag den aktuelle ungdomsfilm "Se mig som jeg er". Oplægget handler, hvad der sker, når unge arbejder med dokumentarfilm.

12.30 Frokost + indkvartering

13.30 OPLÆG ved Martin Spenner og Janus Heiberg om projektet "Kick!" der handler om film, afrikansk fodbold, efterskole og VR.

14.30 Kaffe

15:00 WORKSHOPS (1. runde)

16: 30 Pause

17:00 WORKSHOPS (2. runde)

19:00 Festmiddag

Program

Fredag

8:00 Morgenmad

9:00 NAMPYF: Nordic Arts, Music and Performance Youth Festival. OPLÆG om nordisk kultursamarbejde om projekter, hvor unge er målgruppe. Hvor finder man samarbejdspartnerne, og hvordan finansierer man projekter.

10:30 Pause

11:00 AT ÅBNE RUM: Oplæg om ny bog om filmpædagogik udgivet på Aalborg Universitetsforlag. 

11.30: Q and A: STEDER SKABER FOLK OG FOLK SKABER STEDER: Kunsten at skabe kreative miljøer for unge. Undervisning er en kunstart i sig selv.

12.30 Frokost

13.30: PANEL: Vi bygger skoler

Der opstår jævnligt nye skoler og uddannelsesmuligheder for unge, der vil lave film. Mød de nyeste og hør og glæder og udfordringer ved at etablere nye filmmiljøer for unge.

15.00 Kaffe

15:30: UFORMELT NETVÆRKSFORUM. En mulighed for at blive hængende lidt længere og lave samarbejdsaftaler, udveksle ideer og kontaktoplysninger.

 

Praktik

Dato: 23.-24. maj 2024

Tilmeldingsfrist: 1. marts 2024

Sted: På Toppen af Ebeltoft, Egedalsvej 5, 8400 Ebeltoft

Pris: 1500,- kr. inkl. ophold og forplejning

Der åbnes for tilmelding d. 10. februar.

Ved tilmelding inden d. 20. februar får man en spændende bog om filmpædagogik med som gave.

Tak til

Konferencen bliver til i samarbejde med  Toppen af Ebeltoft og European Film College og er støttet af DFI, Region Midtjylland og Nordic Culture Point.

Back to top